The Hoard of X

The Hoard of X

Hoi, ik ben X. En ik heb heel veel dobbelstenen!

Mijn voorraad loopt in de duizenden - bijna 7000 op het moment dat ik dit schrijf, en groeit nog steeds.

Waarom verzamel ik er zo veel? Elk deel van mijn verzameling heeft een eigen reden, dus zal ik ze per deel noemen om een idee te geven. Maar de overkoepelende reden is: ik vind ze gewoon leuk. Polydice zijn mijn bijzondere interesse.

Het eerste deel: Character Pouches, de dobbelstenen die ik daadwerkelijk gebruik. Elk RPG-personage krijgt een buidel met dobbelstenen, gekozen uit mijn huidige voorraad of speciaal gekocht om bij dat personage te passen. De grootste en volste buidel is mijn Dungeon Master buidel, gevuld met elke volledige set Chessex Speckled dice die ik te pakken kon krijgen. Mijn eerste sets waren Chessex Speckled, vandaar.


Dat sluit mooi aan bij mijn tweede schat: de Stash. Dit zijn sets dobbelstenen die ik koop omdat ik ze leuk vind, meestal op conventies. Een specifiek deel zijn dobbelstenen van verschillende merken en fabrieken, om latere identificatie van andere sets te vergemakkelijken. De meeste zitten in vakjesdozen, maar sommige staan uitgestald voor als ik snel iets wil zien waar ik blij van word.Ten derde is er het Rariteitenkabinet. Dit zijn vooral losse dobbelstenen in, dobbelstenen met een soort twist, zoals interessante fabrieksfouten, promotionele dobbelstenen, coole spindowns of dobbelstenen gemaakt van een ongebruikelijk materiaal. Er is een oude, verschrompelde casinodobbelsteen van nitrocellulose, een Möbius-strip d1, een ongepolijste, ongeverfde, Opaque Chessex-dobbelsteen, gesmede stalen dobbelstenen, dobbelstenen van bot, enzovoort.

Ten vierde is mijn Swap Stash: onvolledige sets en losse dice van niet meer geproduceerde (OOP) dobbelstenen, om te ruilen met andere verzamelaars, om zo hopelijk complete sets bij elkaar te vinden.

Ten vijfde is het Museum. Sets waar ik aan gehecht ben, met een eigen verhaal. Omdat veel ervan OOP is, speel ik er niet mee om te voorkomen dat ik ze verlies. Deze omvatten sets van oudere versies van D&D, Chessex-testsets, Q-Workshop-kleuren en -patronen die niet meer worden gemaakt, en dergelijke.

Ten zesde is De Vault. Voltooide OOP-sets waar ik niet aan gehecht ben, die ik graag zou ruilen voor andere complete sets, of af en toe zal verkopen.

Ten zevende is De Vaas. Soms koop ik een verzameling, of haal ik dobbelstenen op tijdens een evenement, en vind ik ze niet allemaal leuk genoeg voor een van de andere verzamelingen. Die gaan in de Vaas, een grote glazen pot. Dat wil niet zeggen dat de Vaas een eindstation is! Ik heb daar volledige sets dobbelstenen uit de D&D-dozen uit de jaren negentig uitgekozen, omdat ik eerder niet herkende wat ze waren.

Daar heb je het. een overzicht van mijn collectie. Let op: veel van de foto's zijn wat ouder en tonen vaak ook maar een deel van die sectie.

Terug naar blog